Són popularment coneguts els beneficis que ens aporta a les persones la relació amb els cavalls; però… per què els cavalls? Tancar els ulls i visualitzar un cavall ens dóna la resposta. No sols ofereix afavoreix les rehabilitacions motrius a través del seu moviment al pas, sinò que també ens connota un benestar i un empoderament inexplicables, fruit de la convivència entre ambdues espècies –humana i equina– al llarg dels segles.

Res més semblant a la sensació de pau i protecció del bressolar matern que sentir el moviment cadent del pas a lloms d’un cavall. Res més educatiu i preventiu en els infants que connectar amb les pròpies sensacions corporals en un context biofílic a l’aire lliure, on adaptar-nos als canvis meteorològics, on observar i gaudir dels periodes estacionals.  Res tan essencial per uns  pares que estar presents i ser partíceps dels petits grans reptes que seus fills i filles van aconseguint.

La Intervenció psicoeducativa Assistida amb Cavalls ens facilita un espai d’aprenentatge per a tots, basat en el desenvolupament integral de la persona, partint de les seves necessitats i capacitats, tenint en compte el seu  moment maduratiu i el seu context sistèmic familiar. Durant les sessions es treballen aspectes com l’apertura de canals comunicatius, l’actitud per afrontar la realitat de l’entorn de forma positiva, activa i creativa, la capacitat d’autogestió, els comportaments passius o de dependència que es manifesten, les qualitats coordinatives necessàries per reorganitzar el coneixement de l’esquema corporal i les exigències perceptives, junt amb els moviments del cavall, sempre a través de jocs durant el raspallat i el guarnicionament de l’animal, jocs de pilota, aros i altres un cop muntats, canvis posturals a sobre del cavall –dempeus, d’esquenes, de costat…– i un llarg etcètera que fa les delícies dels més petits mentres aprenenen com calibrar les pròpies habilitats i reptes junt amb el seu company de binomi.

 

 


A la Fundació de Teràpies Eqüestres la Manreana un equip interdisciplinar de professionals de l’àrea educativa, fisioterapèutica, psicològica i eqüestre, cuidem cada detall per tal que totes i cadascuna de les famílies que veniu pugueu gaudir d’un context de convivència inclusiu on el creixement integral dels infants, en interacció amb cavalls i el medi natural, esdevé l’eix vertebrador.

 

Ma Belén Franquet Montufo
Dra. En Ciències de l’Educació

0 Comentaris

Deixa una resposta

Contacta'ns

Envian's un email i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Enviant

Entra amb el teu usuari

or    

Forgot your details?

Crea un compte