Està comprovat científicament que la càrrega emocional ja es traspassa al nadó dins del ventre matern durant els 9 mesos de gestació, de manera que recomano a les mamis futures que es cuidin molt tant en l’aspecte físic com emocional, ja que en tot moment el nostre nadó s’adona del nostre estat d’ànim. A través de les nostres hormones, el nostre batec i la nostra respiració el nostre nadó enregistra estats d’ànim: felicitat, tristesa, ansietat … que li permetran en els primers mesos de vida realitzar i assentar les bases del seu desenvolupament emocional. Per aquest motiu, és molt important que durant l’embaràs gaudim de la màxima de tranquil·litat i felicitat per transmetre el nostre fill les millors condicions per al seu òptim desenvolupament. Fa uns dies us vaig deixar a Facebook una interessant xerrada sobre la criança i l’educar ja des del ventre matern que té molt a veure amb això, us deixo l’enllaç per qui vulgueu entrar més a fons en el tema:

Una vegada que es produeix el part el nostre nadó comença un camí a l’exterior, un camí on les condicions són molt diferents a les que ha tingut durant aquests 9 mesos. Per això la missió dels pares i sobretot de la mare és preservar el màxim possible que les condicions siguin semblants a les que gaudia com estava dins la nostra panxeta. En aquest sentit, és de vital importància que una vegada que donis a llum, des del segon zero, el vostre nadó romangui amb tu recolzat en el teu pit, en el que s’anomena pell amb pell. Per què aquest gest és tan important? Doncs perquè aquest contacte directe, en els moments immediatament posteriors al part, genera un fort vincle i una estima fonamental en la relació mare-fill. Així els beneficis seran:

  • transmetre seguretat al nadó
  • afavorir la seva maduració emocional
  • permetre el control de la temperatura corporal
  • potenciar el bon curs de la lactància materna

És aconsellable col·locar el nadó al pit immediatament, aquesta petita personeta està programada i capacitada per reptar al nostre mugró i iniciar ipso facto la lactància materna amb l’auto-enganxament, aquest moment és únic i molt important ja que garanteix una lactància materna efectiva i saludable per mare i fill i un vincle que servirà de guia al desenvolupament de la seva personalitat adulta. Sé que molts dels parts es produeixen en hospitals, per això tant el pare com la mare han devetllar perquè els professionals sanitaris respectin aquest dret del nadó i la mare en els primers moments, independentment de les proves reglamentàries que es poden realitzar perfectament tenint al nadó sobre la mare. En els casos de les cesàries, alguns hospitals espanyols no permeten en els primers segons-minuts el contacte amb la mare al tractar-se d’una cirurgia, així que en aquest cas és el pare el que hauria de fer el vincle pell amb pell. Com una imatge val més que mil paraules us deixo un vídeo sobre pell amb pell.

Article extret del blog MamiLatte on podreu trobar aquest i més articles interessants sobre l’embaràs, part, nadons, psicologia i criança, alimentació i lactància.

0 Comentaris

Deixa una resposta

Contacta'ns

Envian's un email i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Enviant

Entra amb el teu usuari

or    

Forgot your details?

Crea un compte