El passat 18 de març un grup de famílies de Llavors de Vincle vam anar a visitar el Centre de Fauna de Vallcalent.

En màniga curta i ulleres de sol vam atendre les explicacions del Lluís, un apassionat de la natura i els animals que fa més de vuit anys que treballa en aquest centre de recuperació i acollida de tot tipus d’animals.

Encara que la canalla es dispersava a estones, tots es van concentrar a les portes de la gàbia d’un corb negre, el Pepe, que ens va sorprendre a tots dient “Hola” al Lluís, que no va dubtar a entrar a la gàbia per oferir-li la seva mà. Un altre moment de màxima atenció de grans i petits va ser la visita a la guineu. En aquest cas, el Lluís també va entrar al seu cau per despertar-la d’una migdiada. Voltors, trencalosos, tortugues, gamarussos, àguiles… són algunes de les espècies que acullen i cuiden al Centre de Fauna de Vallcalent, on arriben després d’accidents provocats, en la majoria, per la intervenció humana en la natura: electrocucions, atropellaments, etc.

Tota la visita va estar plena de descobriments sorprenents, com ara el de la família de cérvols que hi ha al centre. Allí el Lluís va voler compartir amb nosaltres una premissa important per si mai ens trobem una cria de cérvol amagada al bosc. “Quan s’atansa una pesona, el pare i la mare corren fins a 200 metres però les cries, com que no poden córrer tan ràpid, s’amaguen sota unes branques i tanquen els ulls. El que fan els caçadors és pensar que l’han abandonat i l’agafen i la porten aquí. Això és un error per desconeixement. Hem de deixar allí el cérvol perquè la seva mare tornarà a buscar-lo. Ara bé, si el porten al centre ja no podrem retornar-lo perquè la mare no reconeixerà l’olor i no sabem el punt exacte en el que el va deixar la mare”.

El comentari de comiat de les famílies, més enllà del d’haver passat un matí fantàstic, va ser el de marxar amb intenció de tornar. El Centre de Fauna de Vallcalent és un espai d’aprenentatge i un dels molts camins que tenim a Lleida per estimar i respectar la natura. Tornarem!

Si voleu saber mes sobre aquest centre, visitar aquest enllaç: Trenca.org

 

1 Comentari
  1. Estefania Bellmunt i Castany 7 anys ago

    Què bonic! Ojalà hagues pogut. Si es torna a plantejar seria genial poder-ho fer.

Deixa una resposta

Contacta'ns

Envian's un email i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.

Enviant

Entra amb el teu usuari

or    

Forgot your details?

Crea un compte